Uluslararası tecrübemiz sizin hizmetinizde

Fırıncılık sektöründe uluslararası bakış açısı, bilgi ve deneyime sahip, ekmekçilik sektörünü yakından tanıyan, tecrübeli ekibimiz ile yepyeni uygulama merkezimizde gerçekleştirdiğimiz teorik ve uygulamalı eğitimlerimizde, bilgi ve tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya hazırız.

Eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi edinmek, ücret ve ödeme koşullarını öğrenmek ve kayıt yaptırmak için lütfen +90 216 508 29 33 numaralı telefondan Fatma Altay ile iletişime geçiniz.

İLERİ DÜZEY EĞİTİM PROGRAMLARI

Program 1

Fermentasyona Açılan Kapı: MAYA

AMAÇ

Ekmek ve unlu mamül üretiminin en önemli ham maddesi ve can damarı maya’dır. Bu eğitimin temel amacı, katılımcılara bu mikro organizmaların fizyolojik özelliklerini ve bunların sanayi için uygulamalarını aktarmaktır. Eğitimde; Hangi ürün için hangi maya kullanılmalıdır? Farklı maya çeşitleri ve bunların muhafaza şartları nelerdir? Hamur fermentasyonunda mayanın rolü nedir? Hamurun hangi özellikleri mayanın aktivitesini etkiler? sorularının cevapları aktarılmaktadır.

SÜRE : 3 gün

Program 2

Ekmek Yapımında Kullanılan Hammaddeler, Ekmek Katkı Maddelerinin Yapısı ve Rolü

AMAÇ

  • Ekmek yapımında kullanılan tüm hammaddelerin (un, su, maya, tuz ve ekmek geliştiriciler) tanıtılması, bunların her birinin hamur fermentasyonu ve son ürüne etkisinin incelenmesi.
  • Ekmek katkı maddelerini oluşturan bileşenler ve bu bileşenlerin hamur fermentasyonundaki rollerinin tanıtılması.
  • Yasal gereklilikler.
  • Doğru ekmek katkı maddesi seçimi.
  • Ekmek katkı maddesinin kullanım dozajı.
  • Hamur fermentasyonunda ekmek katkı maddelerinin görevleri.

SÜRE : 3 gün

Program 3

Dondurulmuş Ürün Teknikleri

AMAÇ

Eğitimin amacı dondurulmuş ürün teknikleri ile ilgili aşağıdaki temel sorulara cevap getirmektir.

  • Dondurulmuş hamur teknikleri nelerdir?
  • Her birinin avantaj ve dezavantajları nelerdir?
  • Hamur ve fermentasyon bilgisine sahip olmadan dondurulmuş ürünlerle kaliteli ekmek üretimi nasıl mümkün olur?
  • Dondurulmuş hamur proseslerinde kullanılacak mayaların özellikleri nasıl olmalıdır?

SÜRE : 3 gün

Program 4

Lezzet Arayışı: Çeşit Ekmek Üretimi

AMAÇ

Günümüzde, “lezzet” ve “sağlık” her geçen gün daha fazla konuşuluyor ve tüketiciler özellikle ekmekte daha fazla çeşit, daha özel lezzetler arıyor. Dolayısı ile ekmeğin aroması, tadı ve yapısı tüketici için en güçlü kalite göstergesi konumuna geliyor.

Özmaya’nın ekşi hamur fermentasyonu alanındaki teknik bilgisi, ürünlerinize değer kazandıracak, sizleri tüketicileriniz karşısında daha avantajlı hale getirecektir. Standart somun ekmek dışındaki çeşit ekmekler ürün yelpazenizi zengin kılacak, ürünlerinizi tüketici gözünde tercih edilen ilk ürünler arasına taşıyacaktır.

SÜRE : 3 gün

Program 5

Laminasyon Ürünleri: Pizza, Kruvasan, Pita Ekmeği

AMAÇ

  • Laminasyon teknikleri ve elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi.
  • Laminasyon sonu direk pişirme.
  • Laminasyon ve şekillendirme sonu şoklama ve muhafaza tekniklerinin incelenmesi.

SÜRE : 3 gün