Lesaffre 1974 yılında, fırıncıların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek ve onlara daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için, "fırıncılık sektörünün ilk teknik destek merkezi olan Baking Center™" ı kurduğunda, fırıncılara ve fırıncılık mesleğinin geleceğine inanıyordu.
Lesaffre’ın bugün bir dünya devi olmasının altında bu inanç, yaptığı işe duyduğu saygı ve sorumluluk bilinci yatmaktadır. Bugün Lesaffre, dünya üzerindeki 5 kıtada, sayısı 25’e ulaşan Baking Center™ ağı ile tüm dünya fırıncılarına teknik destek hizmeti sunmanın yanı sıra onların kendilerini ve yaptıkları işi geliştirmelerini sağlamayı da hedeflemektedir.
1853 yılından bu yana dünya fırıncıları için maya üreten Lesaffre, tüm dünya üzerindeki 45’i aşkın üretim tesisi, 60’ı aşkın ticari iştiraki ile ürünlerini 180’den fazla ülkede müşterilerinin tüketimine sunan bir dünya devidir. Bugün dünya üzerinde üretilen her 3 ekmekten biri Lesaffre tarafından üretilen ürünler ile yapılmaktadır.
Lesaffre, 5 kıtada sayısı 25’e ulaşan Baking Center™ ağı ile tüm dünya fırıncılarına aynı inançla ve sorumluluk bilinci ile hizmet vermektedir.
Lesaffre Baking Center™ ağının bir parçası olarak Lesaffre Orta Doğu ve Orta Asya Bölgesi altında, İstanbul’da konumlandırılmış olan Baking Center™ 17 bölge ülkesinde fırıncılık konusunda teknik destek ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
Lesaffre Orta Doğu ve Orta Asya Baking Center™ , bulunduğu bölgenin birbirinden çok farklı ekmekçilik coğrafyalarındaki çeşitli ihtiyaçlara, uluslararası bilgi birikimi ve deneyimi sayesinde çözümler sunabilme gücüne sahiptir.
Türkiye’de Özmaya çatısı altında kurulmuş olan Fırıncılık Araştırma Merkezi bugün, Lesaffre Orta Doğu ve Orta Asya Bölge Müdürlüğü’nün faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde hizmet vermek üzere organize olarak Baking Center™ adını almış, Lesaffre Grup’un dünyadaki 9 Bölge Baking Center™ ’inden biri haline gelmiştir.